Провежда се заседание на временната комисия за проверка на управлението през

...
Провежда се заседание на временната комисия за проверка на управлението през
Коментари Харесай

Илчовски с още разкрития пред комисията по ревизията

Провежда се съвещание на краткотрайната комисия за проверка на ръководството през последните 10 години. Очаква се бизнесменът Светослав Илчовски да даде още информация за корупционни схеми в бизнеса с присъединяване на властови фигури. В сряда на съвещание на комисията Илчовски изнесе информация за редица случаи на политически рекет от страна на доближени до властта по време ръководството на кабинета в оставка.

Бизнесменът твърди и че има доказателства коя е " Мата Хари " и по какъв начин са правени фотосите в спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов. 

От ГЕРБ се заканиха да засипят Илчовски с каузи, а острите им реакции на процедура прекратиха съвещанието, което продължава през днешния ден.

Още при започване на днешното съвещание депутати от ГЕРБ се пробват да попречат на чуването на предприемача. Според тях разказът му няма общо с активността на краткотрайната комисия. " В дневния ред има две точки, които нямат нищо общо с предмета на комисията - инспекция на разноските, направени от държавното управление, активността на сдружения с държавно присъединяване. Още 100 души могат да дойдат да приказват, само че това е предизборно политическо шоу ", сподели депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева. 

ГЕРБ е и против разглеждането на проблема с препродадения план за " подпорния хотел " на Алепу.

От Българска социалистическа партия се опълчиха заради споменати от Илчовски данни за рекет от страна на държавни сдружения като " Напоителни системи ", както и злоупотреби от други държавни органи.

" В разпоредбите приехме опция за подаване на сигнали от жители. Тук става въпрос за сигнал на жител ", акцентира ръководителят на комисията Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън! ".

Днес в дневния ред на съвещанието се планува чуване на министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Петя Аврамова за активността на " Автомагистрали " ЕАД, активността на " Български ВиК холдинг "  ЕАД и осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Какво описа в сряда Илчовски:

Първо, предприемачът сподели, че министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова е отправяла телефонни закани против него. По думите му през септември 2020 година Аврамова му оказвала напън да спре да купува земя или щяла да го даде на " нашите прокурори ".

Агробизнесменът твърди също, че разполага с видео доказателства, че фотосите от спалнята на Бойко Борисов, на които се виждат златни кюлчета, са същински. " Няма такава Мата Хари. Това момиче ни описа. Тя е направила фотосите. На един рожден ден на нашия министър председател, Иван Пилето носи малко кюлче на премиера. После идва един от най-богатите хора в България, занимава се с минно дело, и носи огромно кюлче… ", сподели той.

Останалият неизвестен предприемач бе разпознат като Светослав Илчовски. В писмения си сигнал до комисията по ревизията той загатва собственик на компанията-производител на пилета " Градус ", който изискал от него да осъществя мним оборот за компанията му. Освен това Илчовски твърди, че го карали да продава зърно на компаниите на Ангелов на занижени цени, с цел да няма проблеми.

Час и половина след началото на съвещанието министърът в оставка Петя Аврамова се появи, с цел да опровергае обвиняванията против нея, че е оказвала политически напън: „ Този човек е поканен тук, не знам против какво, да приказва неистини. Не го познавам и в никакъв случай не съм го виждала. Никога не съм разговаряла с него и в никакъв случай не съм му се обаждала по телефона “.

Реакцията на Борисов

Ден по-късно на брифинг в централата на ГЕРБ министър председателят в оставка Бойко Борисов реагира сбито. Според Борисов обвиненията на агробизнесмена са провокирани от сполучливата работа на държавното управление. С тях съперниците му желали да затъмнят триумфите на службите в битката с контрабандата.

" Единственият метод да прикрият своята непросветеност. Закрита комисия се предава по интернет - доста ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не желая и да знам. Аз се занимавам с политика, разясня единствено политически дейности ", разяснява Борисов.

" Те видяха, че нямат стратегия. Не си направиха държавно управление. Можеха да си създадат настоящ парламент, с цел да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем ", продължи тематиката той, казвайки, че според него " ще бъдат извадени скоро още кошаревски очевидци ".

" Всеки, който ме е атакувал, е изгубил изборите ", сподели още в типичния си жанр водачът на ГЕРБ.

" Всяка стъпка им знам, по тази причина се готвим с още по-голяма мощ да се врежем в тях. Платили са на хора. Една година се занимаваха с това и ги пребихме със 75 депутати. Да не престават по този начин, това да им е предизборната акция ", приключи Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР